Trofeeën en het metingsysteem

Jachttrofeeën

De Belgische CIC meet- en evaluatiecommissie (CBCICET), uiteraard deel uitmakend van de Belgische CIC Delegatie, is in België de enige die bevoegd is om officiële metingen en evaluaties te verrichten van jachttrofeeën geoogst in België.

Ook trofeeën geoogst in het buitenland kunnen door de Belgische Commissie worden gemeten. Meestal worden dan trofeeën van herten, reebokken, evers, moeflons en damherten aangeboden.

Niettemin kan middels het CIC-systeem een meting gebeuren van alle trofeeën van alle wildsoorten ter wereld. Andere Europese wildsoorten waarvan de trofee wordt aangeboden zijn: gems, vos en andere carnivoren, eland, rendier, steenbok, enz.…

WAAROM TROFEEËN METEN?

Middels het meten en evalueren van jachttrofeeën wordt een onnoemelijk belangrijk aantal data verzameld dat dienstig is tot al dan niet vergelijkend wetenschappelijk onderzoek over de wildsoorten en hun leefmilieu, op zijn beurt dan weer dienstig voor de overheden om de juiste beslissingen te nemen in verband met natuurbeheer en -behoud.

Even belangrijk is dat deze data ter informatie aan het publiek worden medegedeeld via tentoonstellingen, zodat mensen door deze indicator zich rekenschap kunnen geven over het natuurbeheer en -behoud in hun streek, en over de beslissingen van de overheid daaromtrent.

MEER WETEN?

– Over het meet- en evaluatiesysteem van CIC

– Wie te contacteren?

– Wanner zijn de meetsessies?